Laadukkaat web-hotellipalvelut

Laadukkaat web-hotellipalvelut

Usein kysyttyä
Aihealueet
Kysymykset
Olen unohtanut salasanani! Mitä teen?
Uuden salasanan saat klikkaamalla tästä ja toimimalla ohjeiden mukaan. Huomaa, että salasanasivu toimii vain, kun et ole kirjautuneena.
Minulla on hyvä idea Blogi.fi-palveluun! Mitä tehdä?
Kerro se toki meille! Käytä viestin lähettämiseen yhteystiedoissamme olevaa sähköpostiosoitettamme. Hyvät ideat luultavasti myös toteutetaan heti kun aikaa löytyy.
Mistä saan käyttäjätunnuksen ja salasanan?
Rekisteröitymällä Blogi.fi-palveluun ja toimimalla ohjeiden mukaan.
En ole saanut mitään sähköpostiviestiä Blogi.fi-palvelusta, vaikka juuri lisäsin tietoni. Missä vika?
Vahvistusviestin pitäisi tulla automaattisesti sähköpostiisi heti tietojen antamisen jälkeen. Jos viestiä ei tule, voit tilata uuden vahvistusviestin kirjautumalla sisään Blogi.fi-palveluun valitsemallasi käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Aukeavalla sivulla lukee: "Et ole saanut vahvistusviestiä. Voit tilata uuden vahvistusviestin painamalla tästä." Klikkaamalla linkkiä sähköpostiisi lähetetään uudelleen vahvistusviesti. Tarkista, että olet antanut Blogi.fi-palveluun oikean sähköpostiosoitteen. Jos sähköpostia ei vieläkään tule, tarkista, että sähköpostilaatikkosi mahdollinen roskapostisuodatin ei estä viestin saapumista perille.
Olen alle 12-vuotias, enkä pääse rekisteröitymisessä eteenpäin. Miksi?
Olemme päättäneet asettaa Blogi.fi-palvelullemme 12 vuoden ikärajan internetin turvallisuuteen ja yksityisyyteen liittyvistä syistä. Alle 12-vuotiaat eivät siis voi rekisteröityä Blogi.fi-palveluumme. Voit kuitenkin määritellä rekisteröinnin sijaan muistutuksen, jolloin täyttäessäsi 12 vuotta lähetämme sinulle automaattisesti kutsun Blogi.fi-palveluun.
Voivatko suomea taitamattomat ihmiset rekisteröityä Blogi.fi-palveluun?
Kyllä, mutta heidän tulee itse selvittää Blogi.fi-palvelun käyttöehdot. Heidän Blogi.fi palvelun käyttöä ei siis ole mitenkään kielletty.
Miten voin poistaa tunnukseni Blogi.fi-palvelusta?
Saat poistettua tunnuksesi kirjautumalla tunnuksillasi palveluun ja valitsemalla "Omat tiedot" -sivun alalaidassa olevan "Poista käyttäjätunnus" -napin kautta. Tunnuksesi jää Blogi.fi-palveluun väliaikaiseen taltiointiin kuukaudeksi siltä varalta, että haluat sen uudelleen käyttöösi. Jos haluat palauttaa poistetun tunnuksesi, kirjaudu sisään etusivulta ja toimi ohjeiden mukaan.
En pysty rekisteröitymään muissa palveluissa yleisesti käyttämälläni tunnuksella Blogi.fi-palveluun. Missä vika?
Blogi.fi-palvelun tunnukset myönnetään "first come, first serve"-periaatteella, eli tunnukset myönnetään ensimmäiselle haluavalle. Voit valita jonkin toisen tunnuksen Blogi.fi-palveluun.
Millainen on hyvä salasana?
Hyvässä salasanassa on numeroita, isoja ja pieniä kirjaimia sekä erikoismerkkejä ja sen on hyvä olla vähintään 8 merkkiä pitkä. Salasanan ei tule olla helposti arvattavissa tai esimerkiksi sanakirjasta löydettävissä, eikä sitä saa luovuttaa kenellekään. Salasanaa ei myöskään kannata kirjoittaa muistiin mihinkään helposti näkyvään paikkaan.
Haluan vaihtaa nimimerkkini. Pitääkö minun rekisteröityä uudelleen?
Ei tarvitse. Voit vaihtaa nimimerkkisi kirjautumalla Blogi.fi-palveluun ja menemällä "Omat tiedot" -sivulle.
Nimimerkin vaihtaminen ei onnistunut, sillä Blogi.fi-palvelu väittää, että nimimerkki on jo käytössä. En kuitenkaan löydä haulla kyseistä nimimerkkiä. Missä vika?
Jos nimimerkin haltija on poistanut tunnuksensa alle kuukausi sitten, et löydä häntä haullasi, mutta nimimerkki on silti vielä varattuna hänelle. Muistathan myös, että VIP-käyttäjät voivat piilottaa itsensä niiltä käyttäjiltä, jotka eivät ole heidän kaverilistallaan. Nimimerkki voi siis myös olla käytössä henkilöllä, joka ei näy sinulle.
Syötin syntymäaikani vahingossa väärin. Miten saan sen muutettua?
Lähetä ylläpidolle sähköpostia asiasta ja kerro viestissä nimimerkkisi lisäksi oikea syntymäaikasi. Ylläpito käsittelee pyyntösi ja vastaa siihen mahdollisimman pian.
Mistä saan sivuilleni kävijälaskurin?
Kävijälaskuri on VIP-ominaisuus. Tilaamalla VIP-aikaa saat laskurin käyttöösi. Asetukset -sivulta voit valita, näkyykö laskurisi vain itsellesi vai kaikille Blogi.fi-palvelun käyttäjille.
Mikä on musta lista?
Tarvittaessa voit lisätä haluamasi käyttäjät Mustalle listallesi, jolloin he eivät näe profiiliasi etkä sinä heidän profiiliaan. Voit lisätä käyttäjiä mustalle listallesi klikkaamalla linkkiä "Lisää käyttäjä mustalle listalle", joka löytyy jokaisen profiilin vasemmasta laidasta. Jos haluat poistaa jonkun käyttäjän Mustalta listaltasi, se onnistuu menemällä "Musta lista" –sivulle.
En halua nähdä kuvahymiöitä. Saanko ne jostain piiloon?
Asetukset –sivulla on valinta "Näytä kommenteissa olevat kuvahymiöt”. Jos otat siitä ruksin pois, kuvahymiöiden tilalla näytetään normaalit tekstihymiöt.
Voinko piilottaa kaikki modaukset?
Kyllä. Asetukset sivulta löytyy valinta "Näytä modaukset". Ota siitä ruksi pois, etkä näe enää modauksia.
Mikä on vieraslista? Mistä sen saa käyttöön/pois päältä?
Vieraslista kertoo kuvasivullasi viimeksi vierailleiden käyttäjien nimimerkit tietyin rajoituksin. Ominaisuus on kaksisuuntainen: ottamalla Vieraslistan käyttöösi näet listan käyttäjistä, jotka ovat katsoneet kuviasi. Tällöin ne, joilla ominaisuus on käytössä, näkevät nimimerkkisi vieraslistallaan käytyäsi katsomassa heidän kuviaan. Et siis näy muiden Vieraslistoissa, mikäli et ole ottanut Vieraslistaa käyttöön.

Vieraslista on oletusarvoisesti poissa käytöstä. Saat sen käyttöösi tai pois käytöstä Asetukset-sivulta löytyvästä valinnasta "Käytä vieraslistaa".
Miten voin piilottaa profiilini muilta käyttäjiltä?
Profiilin piilottaminen on VIP-ominaisuus. Mikäli olet jo tilannut VIP-aikaa, voit määritellä näkyvyytesi Asetukset -sivulta löytyvästä valinnasta "Profiilin näkyminen".
Miten lisään uuden blogin?
Kirjaudu Blogi.fi-palveluun ja valitse vasemmasta reunasta "Blogit" -kohdasta
"Uusi".
Miten muutan vanhaa blokiani?
Kirjaudu Blogi.fi-palveluun ja valitse vasemmasta reunasta "Blogit" -kohdasta
"Selaa", tämän jälkeen hae muutettava blogi-merkintä ja avaa se. Valitse blogi-merkinnän oikeasta yläkulmasta "Muuta". Kun olet muuttanut blogiasi ja tallentanut sen, niin blogi merkintään lisätään näkyviin myös muutosaika lisäysajan lisäksi.
Miten poistan blogin?
Kirjaudu Blogi.fi-palveluun ja valitse vasemmasta reunasta "Blogit" -kohdasta
"Selaa", tämän jälkeen hae poistettava blogi-merkintä ja avaa se. Valitse blogi-merkinnän oikeasta yläkulmasta "Poista". Huomioi että poistettuja blogi-merkintöjä ei voi enää palauttaa.
Miten piilotan blogin?
Kirjaudu Blogi.fi-palveluun ja valitse vasemmasta reunasta "Blogit" -kohdasta
"Selaa", tämän jälkeen hae muutettava blogi-merkintä ja avaa se. Valitse blogi-merkinnän oikeasta yläkulmasta "Piilota".
Miten asetan blogille näkyvyyden vain tietyille käyttäjille?
Blokin näkyvyyden asetus on VIP-ominaisuus. Mikäli sinulla on jo tilattuna VIP-aikaa, valitse vasemmasta reunasta "Blogit" -kohdasta
"Selaa", tämän jälkeen hae muutettava blogi-merkintä ja avaa se. Valitse blogi-merkinnän oikeasta yläkulmasta "Näkyvyys".
Miten lisään uuden kuvan?
Kirjaudu Blogi.fi-palveluun ja valitse vasemmasta reunasta "Kuvat" -kohdasta
"Uusi".
Miten poistan kuvan?
Kirjaudu Blogi.fi-palveluun ja valitse vasemmasta reunasta "Kuvat" -kohdasta
"Selaa", tämän jälkeen hae poistettava kuva ja avaa se. Valitse kuvan alapuolelta "Poista". Huomioi että poistettuja kuvia ei voi enää palauttaa, vaan ne tulee tarvittaessa lisätä uudelleen.
En voi lisätä kuvaa Blogi.fi-palveluun. Miksi?
Kuva on luultavasti liian suuri. Pienennä kuvaa kuvankäsittelyohjelmalla. Blogi.fi-palvelu ei hyväksy yli 500 kilotavun tai yli 1500x1500 pikselin kuvia. On suositeltavaa, että kuvat ovat huomattavasti tätä pienempiä. Mitä pienempi kuva, sitä varmemmin sen lisääminen onnistuu. Kuvaa kannattaa pienentää niin, että se mahtuu 640x480 pikselin tilaan.

Huomaa myös että VIP-käyttäjät voivat lisätä 500 kuvaa, kun muut voivat lisätä 100 kuvaa.
Mitä ovat kuva-albumit? Mitä hyötyä niistä on?
Kuva-albumien avulla voit lajitella kuviasi ryhmiin. Voit luoda omat ryhmät esimerkiksi kuville harrastuksestasi tai etelänmatkastasi. Voit lisätä kuvat haluamaasi albumiin ja siirrellä kuvia albumista toiseen.

Jokainen käyttäjä voi luoda neljä omaa kuva-albumia oletusalbumin lisäksi. VIP-käyttäjät voivat luoda yhdeksän omaa albumia.
Mikä on oletusalbumi? Voiko oletusalbumin poistaa?
Oletusalbumissa on kaikki ne kuvat, joita ei ole luokiteltu muihin albumeihin. Oletusalbumia ei voi poistaa, mutta jos oletusalbumissa ei ole kuvia, se ei näy muille käyttäjille.
Kuinka poistan kuva-albumin?
Kirjaudu Blogi.fi-palveluun ja valitse vasemmasta reunasta "Kuvat" -kohdasta
"Selaa", tämän jälkeen valitse poistettavan kuva-albumim alapuolelta "Poista". Huomaa, että kuva-albumissa olevat kuvat eivät poistu vaan ne siirretään Oletusalbumiin.
Mitä tarkoittaa kuva-albumin nimen edessä näkyvä pallura?
Oranssi pallura tarkoittaa, että albumin kuvat näkyvät ainoastaan rajatulle ryhmälle. Vihreä pallura taas tarkoittaa, että kuvat näkyvät kaikille henkilöille.
Miten laitan kommentteihini kuvahymiöitä?
Klikkaa kommentointikentän vieressä olevaa hymiötä ja valitse aukeavasta listasta haluamasi hymiö. Hymiökomento ilmestyy silloin kommenttikenttään.
Miten voin kirjoittaa yksityiskommentteja?
Yksityisyys kommentointi on VIP-ominaisuus. Mikäli sinulla on VIP-aikaa tilattuna, voit klikata kommentointikentän vieressä olevaa "Yksityinen" valintaa, jolloin kommentti näkyy vain vastaanottajalle.
En halua ollenkaan kommentteja! Mitä teen?
Kirjaudu Blogi.fi-palveluun ja ota "Asetukset" -sivulla valinta pois kohdasta "Haluan vastaanottaa ja kirjoittaa kommentteja". Huomaathan, että tämä valinta poistaa kaikki kirjoittamasi ja vastaanottamasi kommentit.
Miten voin poistaa kommentteja blogeistani ja kuvistani?
Kirjaudu Blogi.fi-palveluun ja valitse blogien tai kuvien "Selaa" linkki. Tämän jälkeen etsi blogi tai kuva ja avaa se, josta haluat poistaa kommentteja. Klikkaa "Kommentit" kohdan vasemmasta yläreunasta "Poista kommentteja" tai "Poista kaikki kommentit". Mikäli valitsit "Poista kommentteja", valitse poistettavan kommentin vierestä "Poista", jolloin kommentti poistetaan.
Laadukkaat web-hotellipalvelut
Toteutus SJR Host. Kopiointioikeus SJR Host 2004-2020.